✅ مخصوص بتن و سنگ های نرم، گچ و خاک
✅ از سایز 3 تا 14 میلیمتر
✅ مناسب استفاده با انواع دریل برقی و دریل شارژی
✅ ته گرد
✅ دارای نوک الماس قدرتمند
✅ ساخت چین
✅ کیفیت بالا
هر شخصی که تا به حال دریل را به دست گرفته و چند سوراخ ساده انجام داده باشد به راحتی متوجه میشود که مواد از لحاظ سختی با یکدیگر فرق میکنند،مثلاً مقاومتی که چوب در برابر سوراخ کاری از خود نشان می دهد،با استقامت آهن یکسان نیست همینطور مقاومت مصالح ساختمانی یا سنگ های گرانیت نیز با بقیه اشیاء متفاوت است.
امروزه برای سوراخ کردن،از مته های متفاوتی استفاده می شود که برای شناخته شدن به هر کدام نام خاصی اطلاق شده است. یک دسته از از مته ها به اسم مته الماسه معروف است و یکی از مته الماسه های با کیفیت که در عرصه صنعت و خانگی خوش درخشیده، مته الماسه آزرا است.
تفاوت مته الماسه آزارا، با مته های کبالت یا آهن آزارا در این است که روی نوک آن یک قطعه هشتی شکل که در صنعت به نام الماسه معروف است وجود دارد. این قطعه سختی و استقامت خاصی به مته های الماسه آزارا سوراخکاری انواع مصالح ساختمانی مثل بتن، سیمان، گچ و خاک، انواع سنگهای نرم مثل تراورتن و... میبخشد.
و خرید مته الماسه برای مشاغل ساختمانی و صنوفی که وابسته به کارهای تاسیساتی و عمرانی هستند مته الماسه از ملزومات آن شغل به حساب می آید و در صورت کمبود ممکن است اصلاً کار به نتیجه نرسد و پایان نیابد.
اصولاً استفاده از ابزار اشتباهی پیامدهای بدی را به همراه دارد و علاوه بر خسارت زدن به ابزار ممکن است قطعه ای را که در حال سوراخ کردن آن هستیم نیز ازبین ببریم یا آسیب بزنیم.
مثلاً اگر برای سوراخ کردن سنگ از مته های آهن یا کم استفاده کنیم نه تنها سوراخ مناسبی ایجاد نمی شود بلکه علاوه بر فشار زیاد به دریل، خود مته هم از بین میرود و یا اگر برای سوراخ کردن فلزات از مته الماسه استفاده شود آن ذوب شده و از بین خواهد رفت.
پس به یاد داشته باشید که اگر قصد خرید مته الماسه آزارا دارید این نوع مته برای استفاده روی چوب آهن و یا فلزات سخت مناسب نیست و باید برای سوراخکاری از دیگر مته های آزرا استفاده کنید.
مته های الماسه که به بازار عرضه می شوند بیشتر به دو شکل دیده می شوند مته های الماسه و چهار الماسه، و تفاوت آن در این است که سر مته های چهار الماسه دو عدد الماس به صورت متقاطع روی هم جوش داده شده اند و از بالا به صورت علامت بعلاوه + دیده می شود. مته های الماسه آزارا، در این دستهبندی از تیپ دو الماسه محسوب می شود.
نکتهای که هنگام سوراخکاری با مته های الماسه آزارا باید مد نظر قرار داد این است که برای سوراخکاری سریع و صحیح باید دریل در حالت ضربه ای یا به عبارت دیگر در حالت چکشی قرار داشته باشد. در این موقع مته آزارا با هر دو حالت چرخشی و ضربه ای به درون کار فرو میرود. چرخش مته که باز رگهای چکشی دریل همراه است باعث میشود که مته به صورت آرام و مطمئن درون کار فرو برود
برای تقسیم بندی مته های الماسه،مهمترین قسمت انتهای یا به عبارت دیگر ساق مته می باشد و این قسمتی است که در سه نظام قرار می گیرد.
تنوعی که در قسمت انتهایی مته های الماسه وجود دارد آنها را به سه دسته کلی مته الماسه ته گرد مته الماسه چهار شیار و مته الماسه پنج شیار تقسیم می کند.
مته الماسه های ته گرد که انتهای آن مثل مته های آهن است روی دریل های معمولی نصب می شود ولی مته های الماسه چهار شیار و پنج شیار روی دریلهای بتن کن کارایی دارند که این دسته از مته الماسه های آزرا،ته گرد محسوب می شوند.
نوک مته های الماسه آزارا از جنس فولاد کاربید است از دوام و سختی بالایی برخوردار است و کلاً راز دوام و طول عمر مته های آزار را به خاطر این است که متریال آن از بهترین ها است.
شیار هایی که روی مته های الماسه آزارا تعبیه شده است دارای اندازه و فاصله یکسانی هستند و به راحتی مصالح ساختمانی را که نوک مته سوراخ میکند این شیارها از عمق به خارج منتقل می کند. گاهی یک خط برجسته نازک به موازات و در راستای همان شیارها در سرتاسر قسمت کار گیر مته دیده می شود که به عنوان خاک درار نامیده می شود.
مته الماسه آزارا در سایزهای متفاوتی به بازار عرضه شده است و از قطر ۳ میلیمتر تا ۱۴ میلی متر که بیشترین مصرف را در سوراخ کاری دارند را پوشش می دهد. باید با توجه به نیاز و کاربرد سایز مناسب را انتخاب کنید چون اگر قطر مته کمتر از سوراخ مورد نظر باشد زحمت شخص بیشتر شده و باید دوباره با مته دیگر آن را گشاد کند البته بعضی به اشتباه همان مته را داخل سوراخ چند بار عقب و جلو میکنند تا به قطر مورد نظر برسند که علاوه بر صرف انرژی و وقت بسیار اصولاً نتیجه مورد نظر حاصل نمی شود و یا اگر قطر مته بیشتر از سوراخ مد نظر باشد جبران آن به سختی و یا بعضی از مواقع غیر ممکن است.
البته باید توجه داشت که سایز بندی مته ها الماسه آزارا و اکثر مته های الماسه رایج در بازار به صورت اعداد رند می باشد بر عکس مته آهن آزارا و مته آهن کبالت آزرا که حتی به صورت دهم دار نیز ساخته شده اند. علت آن هم این است که دقتی که در مته های آهن و کبالت برای سوراخ کاری نیاز است در مصالح ساختمانی دیده نمی شود به همین دلیل مته های الماسه به صورت شماره های زیر دیده می شود 3,4,5 و...
بدنه مته های الماسه آزارا از فولاد نرم تشکیل شده که با ماشینکاری و نورد کاری به این صورت درآمده است.
بعضی از مته های الماسه که در بازار عرضه می شوند به صورت مجموعه بوده و چند سایز در یک جعبه به خریدار عرضه می شود اما مته های الماسه آزارا برای اینکه بر اساس نیاز خریداری شود و هزینه کمتری به مصرفکنندگان وارد آید آنها را به صورت تکی در بسته بندی پلاستیکی که استوانه ای شکل است و از طلق شفاف ساخته شده عرضه می گردد که هر ۲۰ عدد از یک سایز در یک جعبه مقوایی با بسته بندی بسیار زیبا و شکیل قرار دارد.
رعایت نکاتی که باعث بازدهی بیشتر مته های الماسه آزارا می شود از این قبیل است
نوک مته های الماسه حساس ترین قسمت مته است برای همین دقت کنید که حتماً مته درون سه نظام به خوبی محکم شده باشد تا درون مصالح سخت مته گیر نکند.
دریل در حالت راست گرد و چکشی قرار داشته باشد تا بهترین نتیجه به دست آید.
تا حد امکان از خم کردن دریل و سوراخ کردن به صورت اریبی امتناع کرد.
از محکم شدن مته درون سه نظام اطمینان حاصل شود.
بهتر است قبل از شروع کار نکات ایمنی را رعایت کرده و از عینک و دستکش مناسب استفاده شود تا ذرات سنگ یا گرد و غبار به چشم نپرد.
اگر تعداد سوراخ کاری زیاد است بهتر است هر از گاهی نوک مته را با روغنهای روان کننده آغشته کرد تا مانع از افزایش دمای مته شود و مابین سوراخ کاری ها کمی مکث کنید تا دمای الماسه مته پایین بیاید و از سوختن نوک مته جلوگیری شود.
هنگام شروع سوراخکاری ابتدا از دور کم دریل استفاده شود و بعد از عمیق تر شدن سوراخ از دورهای بالاتر دریل استفاده کرد.
پس از اتمام کار مته را از سه نظام در آورده و بعد از از اینکه کاملاً خنک شد با فرچه سیمی شیارها را تمیز و با پارچه ای که به روغن روانکار آغشته است مته را پاک کنید.
از بی نظم قرار دادن مته ها داخل جعبه ابزار خودداری شود تا باعث ساییدگی و خش افتادن مته نشود یکی از مزیتهای مته های الماسه آزارا این است که هرکدام قوطی مخصوص به خود را داشته تا آسیب نبیند.