ارسال رایگان با پست به سراسر کشور برای خرید بالای ۸00 هزار تومان



سنباده پشت کرکی چوب و آهن ریزو

سنباده آهن و چوب ورق آلمانی

نوع محصول : ابزار نجاری و آهنگری

دسته بندی محصول : سنباده

زیر دسته بندی محصول : سنباده پشت کرکی

تماس با مشاور به صورت آنلاین : 02166723223

قیمت:

4,500

تومان

درباره محصول
 

تاریخچه سنباده ( سنباده پشت کرکی )

 استفاده از ابزار آلات سایشی طول عمری به اندازه ابتدای ظهور انسان روی زمین دارد و با مالش ابزار آلات شکار روی سنگ های سخت آغاز شده است. همچنین با بررسی نقاشی های به جا مانده از مصر باستان روی دیوارها متوجه شده‌اند که مصریان از ابزار آلات سایشی برای صیقل طلا و جواهرات و سنگهای قیمتی استفاده می کردند. گاهی نیز از شن و ماسه و پوست بعضی از حیوانات به عنوان وسیله ساینده استفاده می شده است.

با گذر زمان صنعتگران متوجه شدند که می توان دانه های ساینده را روی  سطوح مختلف چسباند و از آن به عنوان سنباده استفاده نمود.در واقع اولین سنباده به صورت صنعتی توسط کشور سوئیس تولید شد که با استفاده از خرده شیشه و چسباندن آن روی کاغذ ایجاد گردید.

شکل و ساختار اولین سنباده ها ( سنباده پشت کرکی )

سنباده های ابتدایی فاقد درجه بندی و نظم و نامگذاری خاصی بودند. محصولات ساینده اولیه که از ماسه سنگ طبیعی تولید شده و به چرخ سنگ زنی تبدیل شده بود دیگر نمی توانست نیازهای صنایعی که در حال پیشرفت بودند را برآورده سازد.

در سال ۱۸۷۳ سوئن پلسون که در یک شرکت سفالگری به نام نورتون و هانکوک واقع در امریکا مشغول کار بود موفق شد با ترکیب ذرات سیلیس خاک رس سفالگری و گل مینا و پختن آن در کوره ابزار ساینده جدیدی را تولید کند.

در اواخر قرن ۱۹ مخترع آمریکایی دیگری بهنام ادوارد جی آچسون روش ساخت سیلیکون کارباید را در کوره های الکتریکی کشف کرد. در سال ۱۹۵۵ هم شرکت جنرال الکتریک موفق به تولید الماس مصنوعی شد که در بسیاری از ابزار آلات کاربرد زیادی پیدا کرد.

این رشد و توسعه باعث شد که ساینده ها و سنباده ها به ابزاری کاربردی در صنایع تبدیل شوند و سرعت سنگ زنی سنباده زنی بالاتر برود و کیفیت آنها نیز بهبود یابد.

سنباده چیست ( سنباده پشت کرکی )

سنباده ها ورقه هایی با طول ها و شکل ها اندازه های مختلفی از جنس کاغذ پارچه و یا فیلم است که دانه های سخت ت که کار سایش را به عهده دارند روی آن پاشیده شده و به وسیله چسب مخصوصی چسبانده می شود.

سطحی که این ذرات سخت روی آن قرار می‌گیرد به آن بکینگ سنباده گفته می شود.

کاربرد سنباده ها

سنباده ها برای صیقل دادن و هموار کردن سطوح زبر و ناهموار مواد مختلفی مانند فلزات، چوب، گچ، پلاستیک و... استفاده می شود و در پرداخت کاری مصنوعات نقش مهم و کارآمدی دارد. سنباده ها در دسته های کلی و متفاوتی مثل سنگ سنباده کاغذ سنباده و دستگاه سنباده که انواع الکتریکی و دستی دارد، قرار می گیرد.

مرحله استفاده از سنباده و انتخاب سنباده

سنباده ها همانطور که گفته شد برای پرداخت کاری و از بین بردن لایه ای از رنگ، لاک یا لایه اکسید شده روی صفحات به کار می رود یا برای از بین بردن پلیسه ها و براده های لبه قطعه کار پس از مرحله تولید به کار برده می شود.

شاید خیلی از افراد خیال می کنند که سنباده زدن و انتخاب و خرید آن کار ساده و آسانی است اما کسانی که در این زمینه فعالیت دارند می دانند که انواع و اقسام مختلفی از این محصول با درجات بسیار متنوعی وجود دارد که انتخاب و گزینش آن را بسیار مشکل می سازد. برای همین هنگام خرید باید به کارکرد و نوع کاری که می خواهید انجام دهید محصول مناسبی را انتخاب کنید تا نتیجه دلخواه را به دست بیاورید.

درجه بندی سنباده ها

برای اینکه سنباده ها بهتر دسته بندی شوند و شناسایی زبری و نرمی آن ها راحت تر باشد به درجات گوناگونی تقسیم می شوند که با یک عدد و یک حرف انگلیسی مثل P معرفی می شود. این اعداد در واقع دانه بندی سنباده را نشان می دهد. بازه این اعداد از ۱۶  تا 10000 می باشد که هرچه این عدد کوچکتر باشد سنباده ضد تر زبر تر و هرچه این عدد بزرگتر باشد دانه بندی سنباده نرم تر میباشد.

هرچه دانه بندی سنباده یا عددی که روی سنباده درست شده است کمتر باشد میزان براده برداری بیشتر است و به اصطلاح سنباده خشن تر میباشد.

درجه بندی سنباده ها

سنباده خیلی زبر:

در این گروه سنباده های با گرید ۱۶ تا ۳۶ قرار می گیرد و برای اکسید زدایی یا همان زنگ زدگی از سطح قطعه کار یا پلیسه گیری استفاده می شود، این نوع سنباده خیلی زبر نیز می‌تواند برای سمباده زدن کفپوش های قدیمی که به درجه سختی بالایی نیاز دارند استفاده شود.

سنباده زبر

در این دسته بندی سنباده هایی با گرید ۴۰ و ۵۰ قرار می‌گیرد که برای بار برداری از سطح قطعه کار یا فرم دادن به آن استفاده می شود.

سنباده متوسط

در این دسته از سنباده ها گریدهای ۶۰, ۸۰ و ۱۰۰  قرار می گیرد که برای شروع پولیش کاری، پرداخت کاری و یا مرحله صاف کردن سطوح قطعه کار و محصولات تولیدی استفاده می شود.

سنباده نرم

این گروه از سنباده ها، گرید های ۱۲۰، ۱۵۰، ۱۸۰ و ۲۲۰ را شامل می شود که برای مراحل اولیه پرداخت کاری قبل از آبکاری استفاده می شود مانند پرداختکاری شیرآلات و لوستر. در کارگاههای آبکاری فلزات بعد از اینکه از این دسته سنباده استفاده شد از سنباده های خیلی نرم استفاده می شود.

سنباده خیلی نرم

سنباده های خیلی نرم شامل گریدهای ۳۲۰, ۴۰۰, ۶۰۰, ۸۰۰ ۱۰۰۰ و ۱۲۰۰ می باشد که برای پولیش بدنه خودرو و یا برای آخرین مرحله پرداخت کاری فلزات به کار میرود. این دسته از سمباده ها اصولاً قبل از انجام مرحله آبکاری استفاده می گردد یعنی در واقع برای مرحله نهایی کار است که سطح قطعه کار را آماده می کند برای مرحله فینیشینگ و گیلانس کاری که آن هم با استفاده از صابون و پولیش های گیلانس صورت می گیرد.

سنباده پوساب

در این دسته از سنباده ها که از گرید ۱۰۰۰ تا ۱۰۰۰۰ قرار میگیرد که به صورت برگه ای تولید می گردند و در اصطلاح به آن پوستاب می گویند. سنباده پوساب برای پرداخت و پولیش خودرو در کارخانجات خودروسازی و کارگاه های صافکاری بسیار مورد استفاده هستند.

 

انواع سنباده

در زیر چند نوع سنباده ها که در بازار ایران رایج و متداول است نام برده می شود

مانند سنباده رول، سنباده نواری،سنباده پشت کرکی،سنباده فیبری، سنباده پوستآب سنباده واید سنباده بلت، سنباده پشت چسب دار ، سنباده هزار لا،سنباده چتری، سنباده حلقوی، سنباده پشت ابری، سنباده کوییک چنج،سنباده قیچی و ... 

که هرکدام از این سنباده ها اندازه ها و شکل های مختلف و متفاوتی دارند که بنابر نیاز خریدار و کارایی متفاوتی تولید شده‌اند.

انواع ذرات ساینده روی سنباده ها

همانطور که در قبل اشاره شد ذرات مختلفی با استحکام و سختی های متفاوت روی سنباده ها قرار می گیرند در زیر به چند نوع از این ذرات که در صنعت کاربرد فراوانی دارد اشاره می شود

اکسید آلومینیوم

رنگ این سنباده قرمز متمایل به قهوه ای است که برای چوب چوب و فلزات ای به جز آهن مثل آلومینیوم بسیار مناسب است از ویژگی های این سنباده می توان به عمر بالای آن اشاره کرد.

سرامیک

این نوع سنباده ها بیشتر به رنگ قرمز دیده می شوند ساختار کریستالی و نوع دانه بندی آن باعث می شود که در برابر گرمای زیاد و فشار بالا که حین کار ایجاد می شود بسیار مقاوم باشد و بتواند براده برداری خوبی روی فلزات، فولادهای ضد زنگ و دیگر آلیاژ های محکم انجام دهد

سیلیکون کارباید

رنگ این سنباده مشکی است و جزو سخت ترین و تیز ترین نوع سنباده هاست که به راحتی می تواند برای فلزاتی به جز آهن مثل چدن و برنج و همچنین مواد غیر فلزی مثل شیشه سنگ و پلاستیک و... استفاده شود.

این نوع سنباده ها بیشتر برای براده برداری سریع و خنک مورد مصرف قرار می گیرد.

زیرکونیوم یا زیرکونیا

ذرات براده بردار این نوع سنباده از اکسید آلومینیوم سخت تر و تیز تر است به رنگ آبی و گاهی سبز می باشد و گرید هایی که از این ماده ساخته می شود ۲۰ تا ۱۲۰ را در بر میگیرد و میتواند تمامی فلزات (آهنی و غیر آهنی استیل فولاد ضد زنگ و آلومینیوم) را پوشش دهد. موارد مصرف این نوع سنباده برای براده برداری و باربرداری های سنگین و سخت است.

اسکاچ صنعتی

 این نوع سنباده برای پرداخت کاری و پلیسه گیری لبه های فلزات یا ایجاد یک سطح صاف مورد استفاده واقع می شود درجه بندی این نوع سنباده به صورت خشن متوسط نرم و بسیار نرم است ست که اسکاچ های خشن برای براده برداری و اسکاچ های نرم تر برای پولیش زدن مناسب است. مثلاً اکثر چاقوسازان برای پرداخت نهایی تیغه چاقو از این نوع سنباده استفاده می کنند.

انواع بکینگ سنباده یا پشت سنباده

بکینگ پارچه ای در سه جنس j ,X, y تولید می شود. جنس y بسیار محکم است و برای براده برداری بسیار مناسب است. در برابر فشار زیاد که هنگام سمباده زنی روی قطعه کار ایجاد می گردد، مقاومت زیادی داشته و به آسانی کار نمی شود.

جنس X که بسیار متداول تر است و مناسب کارهای عمومی با دستگاه های سنباده زنی معمول می باشد.

جنس j که انعطاف بالایی داشته و برای سنباده های مورد استفاده قرار می گیرد که نیاز به انعطاف دارند.

بکینگ کاغذی که در چهار نوع A,C,D,E,F وجود دارد.

کاغذ نوع A بیشتر برای پرداخت کاری قطعات استفاده می شود و دانه بندی نرمی دارد.

کاغذ نوع C که دارای استحکام و انعطاف قابل قبولی است و مناسب سطوح مسطح و ایده آل برای کار روی انواع کابینت می باشد که گرید های نرم و متوسط را پوشش میدهد

کاغذ نوع D که بیشتر گریدهای متوسط را شامل می شود و از استحکام مناسبی برخوردار است.

کاغذ نوع E از استحکام بالایی برخوردار است و برای کاربردهایی نظیر سنباده نواری، دیسک ها، رول سنباده و سنباده برگه ای با گرید های زبر مناسب است.

کاغذ نوع F که بیشتر برای تولید سنباده های نواری باریک و عریض مورد استفاده قرار گرفته و برای پولیش فلزات و صنایع مبلمان بسیار مناسب است.

بکینگ فیبر

نوعی از سنباده های دیسکی هستند که استحکام و دوام زیادی داشته و قدرت مکانیکی عالی و کارآمدی دارند.

بکینگ ترکیبی

این نوع بکینگ از ترکیب کاغذ و پارچه که به صورت لمینت درست میشود و برای سنباده زنی کف و سطح کاربرد دارد این نوع بکینگ بیشتر با دستگاه های سنباده زنی استفاده می شود.

انواع سنباده ها بر اساس چسب

عامل مهم و تعیین کننده در تولید سنباده ها ماده ای است که آنها را به هم می چسباند و اصولاً از دو لایه چسب استفاده میشود که لایه اول دانه ها را به بکینگ چسبانده و لایه دوم روی ذرات ساینده به کار میرود که باعث چسبندگی آن ها به یکدیگر میشود. برای چسبندگی سنباده ها از چهار نوع چسب در تولید آنها استفاده می گردد.

 نوع اول سنباده

در هر دو لایه از چسب استفاده شده و به عبارت دیگر چسب روی چسب قرار می گیرد که برای پرداخت های عالی به کار می رود.

نوع دوم سنباده

رزین روی چسب استفاده میشود یعنی لایه اول از چسب و برای لایه دوم از رزین استفاده میشود که این کار باعث می شود مقاومت سنباده در برابر گرما بالا رود یعنی رزین از چسب استفاده شده محافظت می کند.

 نوع سوم سنباده

برای هر لایه رزین مصرف می شود یعنی در واقع رزین روی رزین قرار قرار می گیرد. این حالت از چسبندگی سخت ترین و قویترین برای  تولید سنباده است که مقاومت بسیار بالا در برابر گرما از خصوصیات تولید این نوع سنباده است.

نوع چهارم سنباده

چسب و رزین ای که برای هر دو لایه رویی بکین استفاده می شود ضد آب بوده و به صنعتگر این اجازه را می دهد که بتواند هنگام کار از آب یا روغن های حلال استفاده کند زیرا سنباده در این حالت خاصیت ضد آب بودن دارد.

باید توجه داشت که به دلیل خاصیت چسب سمباده ها انعطاف زیادی ندارند و همانطور که گفته شد محکم ترین و مقاوم ترین نوع سمباده رزین روی رزین است که برای بکینگ های نوع x چه نیازی به انعطاف برای پولیش قطع کار نیست مصرف می گردد و منعطف ترین نوع چسب همان چسب روی چسب است که برای پارچه های نوع j کاربرد دارد که این اعتراف برای پولیش و صیقل دادن و پرداخت قطعات و سطوحی که منحنی شکل هستند بسیار مناسب است.

شرایط نگهداری از سنباده ها

اگر از دنباله ها در مکان نامناسب نگهداری شود می تواند طول عمر آنها را تا کاهش دهد در واقع دما و رطوبت مهمترین عامل های تاثیر گذار در کارکرد و دوام سنباده ها هستند.

بکینگ و نوع رزینی که روی آن به کار رفته نسبت به تغییرات آب و هوا و نوع نگهداری آن حساس بوده و ممکن است نسبت به میزان رطوبت که در هوا وجود دارد خشک و شکننده شوند و یا رطوبت زیاد باعث می شود که سنباده حالت و استحکام خود را از دست بدهد.

این تغییرات آب و هوایی میتواند آسیب های جبران ناپذیری به رزین وارد کند.

رطوبت های شدید ساختار بعضی از چسب ها را تغییر داده و آنها را خمیری شکل می کند که حین کار باعث می شود ذرات ساینده از روی سمباده به راحتی کنده شود و خشکی زیاد هم سنباده را تولد و شکننده کرده و و باعث دفرمه شدن سنباده میشود.

بهترین دما برای نگهداری از سنباده ها بین ۱۸ تا ۲۶ درجه سانتی گراد می باشد و رطوبت مناسب ۳۵ تا ۵۰ درصد برای حفاظت و نگهداری از سنباده ها قابل قبول است البته بهترین رطوبت و ایده آل ترین آن ۴۵ درصد است.

بهتر است از گذاشتن سنباده ها بر روی زمین و محل های نمور جلوگیری شود زیرا پارچه یا کاغذ سنباده به راحتی می‌تواند رطوبت را از زمین به خود جذب کند.

همچنین از قرار دادن سنباده ها در مکان های بسیار گرم مثل رادیاتور ها لوله های انتقال آب گرم یا مکان هایی مثل کوره یا اجاق های صنعتی امتناع کرد

از آویزان کردن سنباده های رولی روی میخ یا اجسامی از این قبیل تا حد امکان دوری کنید چرا که ممکن است از محل آویزان شدند ترک برداشته و دانه های سنباده بریزند.

از سنباده های نواری عریض و سنباده های پهن بیشتر باید نگهداری کرد، زیرا اینگونه به نظر می رسد که در برابر رطوبت و تغییرات دمایی و تنش های محیطی مقاوم تر و نفوذ ناپذیر تر هستند اما اینگونه نیست است و بسیاری از کارخانه ها مکان جداگانه و مناسبی برای انبار و نگهداری از این گونه سمباده ها وجود ندارد. کارگاه ها و کارخانه هایی که از سنباده زیاد استفاده می کنند بهتر است داخل انبار تهویه مناسب داشته باشند که طول عمر سنباده نیز افزایش پیدا کند توصیه می شود که تا زمانی که نیاز به مصرف سنباده پیدا نشده آن را از بسته بندی اصلی خود خارج نکنند و بهتر است که در قفسه ها از آنها نگهداری شود. در مکان هایی که رطوبت هوا زیاد است مثل شمال کشور بهتر است که میزان رطوبت همیشه در حد متعادل نگهداری شود زیرا افزایش رطوبت، کارایی و بازدهی سنباده را کاهش میدهد میزان این کاهش در نوع سنباده هایی که با چسب تولید شده اند حدود ۵۰ و گاهی تا ۱۰۰ درصد نیز دیده شده و در سنباده هایی که با رزین تولید شده‌اند تا ۲۵ درصد افت کیفیت مشاهده شده است.

تغییرات رطوبت روی بکینگ سنباده که می تواند از پارچه کاغذ و یا فیبر تولید باشد به این صورت است که افزایش رطوبت باعث می‌شود بکینگ تغییر شکل داده و قسمت ساینده به سمت بالا خم شده و سنباده حالت مقعر پیدا کند و رطوبت پایین یا خشکی باعث میشود قسمت ساینده به داخل جمع شده و سنباده حالت محدب پیدا کند

نکات مهم برای خرید سنباده و انتخاب سنباده

قبل از اینکه سنباده را انتخاب وان را بخرید بهتر است به نوع فعالیت و کاری که قرار است با آن انجام دهید توجه داشته باشید و بر اساس نیاز ابزار مورد نظر خود را تهیه کنید علاوه بر زبری نوع دستگاهی که قرار است سنباده روی آن نصب شود بسیار مهم است. همینطور باید در نظر داشت که قطعه را که میخواهیم سنباده بزنیم چه جنسی دارد چون اکثر سنباده ها برای جنس های متفاوت تولید شده‌اند.

در صورتی که اطلاعات کافی ندارید سعی کنید از فروشنده راجع به برخی از سمباده ها اطلاعات لازم را کسب کنید تا نتیجه دلخواه را به دست آورید یا در صورتی که کالای مد نظر در بازار وجود نداشته باشد بتوانید با گرفتن راهنمایی های لازم نزدیکترین گزینه را به آن انتخاب کنیم.

c
افزودن نظر